Hoppa till innehåll

En vattensäker kommun

Vill du veta mer om kraven för en vattensäker kommun?

Kunskap räddar liv

Svenska Livräddningssällskapets uppgift är att sprida vattensäkerhet. Vår vision är att ingen ska drunkna på grund av okunskap. Vattensäkerhet är det bästa livräddningsredskapet. Kunskap kan du bära med dig var du än är och den väger ingenting.

Vattensäkerhet innebär många delar men enkelt sammanfattat handlar det om att förstå sin omgivning och dess förutsättningar, vidta förebyggande åtgärder och lära sig själv och andra hur man kan reda ut en nödfallssituation i, på eller vid vatten. Här har landets kommuner en viktig uppgift. Genom målmedvetet och strukturerat säkerhetsarbete kan vattensäkerheten höjas. Att bli certifierad som ”En Vattensäker Kommun” visar att kommunen har tagit ett aktivt beslut att verka för att ökad vattensäkerhet och därigenom höja tryggheten för allmänheten och kommuninvånarna.

En vattensäker kommun

Vi har som mål att öka vattensäkerheten i Gävle kommun där livräddningsutrustning ska finnas vid akuta behov. Livbojar, livräddningsbåtar och stegar upp och ned till vattnet är några exempel på viktiga livräddningsmaterial som är till stor hjälp för att rädda någon som befinner sig i en nödsituation. 

Tillsammans med vårt engagemang, kommunen och stöd från allmänheten kan vi se till att Gävle kommun blir säker för alla!